Reishi grzyb 100g
Producent: NANGA

    Cena : 39.90



    REISHI – ZASTOSOWANIE

    osłabiona odporność

    chroniczne zmęczenie

    stres i podwyższone napięcie nerwowe

    problemy z zasypianiem

    na prawidłowy cukier i cholesterol oraz ciśnienie tętnicze krwi

    Składniki

    Grzyb reishi mielony lub cały (Ganoderma lucidum) 100%. Surowiec najwyższej jakości!

    REISHI GRZYB – DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA

    Reishi cały:

    Odwar: 2-6 g produktu zalać 2 szklankami wody, gotować 15 minut, odstawić na 15 minut. Pić szklankę odwaru dwa razy dziennie.

    Napar:

    2-5 g proszku zalać szklanką wrzącej wody, pozostawić pod przykryciem na 10 minut. Pić 2 razy dziennie po pół szklanki przed posiłkiem.

    Zalecana ilość reishi uzależniona jest od celu stosowania i waha się od 0,5 do 5 g dziennie. W przypadku dawki od 3 g wzwyż, warto ją rozłożyć na 2-3 porcje w ciągu dnia.

    Dawkowanie dobrze jest rozpocząć od najmniejszej ilości i w razie potrzeby zwiększać ją stopniowo co kilka dni.
    W zależności od celu stosowania, efekty działania reishi mogą być zauważalne po 3 dniach albo po kilku tygodniach. Reishi należy stosować regularnie.

    PRZECIWWSKAZANIA

    Osoby przyjmujące leki przeciwcukrzycowe, hipotensyjne, obniżające poziom cholesterolu i przeciwpłytkowe powinny zachować ostrożność. Stosowanie grzyba reishi może wpłynąć na obniżenie poziomu glukozy i cholesterolu we krwi, ciśnienia tętniczego oraz na zahamowanie agregacji płytek krwi.

    Osoby z chorobami autoimmunologicznymi nie powinny stosować reishi – ich wpływ immunostymulujący może nasilić objawy choroby.

    Nie zbadano skutków stosowania grzyba reishi przez kobiety w ciąży i karmiące oraz dzieci, ale niektórzy twierdzą, że jest to zupełnie bezpieczne. W takim przypadku należy skonsultować stosowanie grzyba z lekarzem lub fitoterapeutą.