Olejek laurowy eteryczny 10ml
Producent: NANGA

    Cena : 24.90



    Olejek z liścia laurowego (Laurus nobilis) – wytwarzany z krzewu w Polsce znanego pod nazwą Wawrzyn, olejek używany do celów perfumeryjnych i zdrowotnych.W starożytnej Grecji i Rzymie używano koron z listków laurowych aby nagradzać zwycięzców.

    WŁAŚCIWOŚCI

    Uspokajające

    Przeciwskurczowe

    Przeciwbólowe

    Przeciwtrądzikowe

    Przeciwdepresyjne

    Olejek laurowy poprawia nastrój, przynosi ulgę na bolące stawy i mięśnie. Pomaga pozbyć się przykrego zapachu z ust.

    ZASTOSOWANIE

    Masaże

    Wcierki

    Kąpiele

    Metoda pozyskiwania: Destylacja parowa

    Intensywność zapachu: Mocna

    Użyta część rośliny: Liście

    Liść laurowy jest znany od tysięcy lat, ale używanie go w kuchni ma miejsce od niedawna.

    SPECYFIKACJA:

    Kraj pochodzenia: Kreta

    Masa netto: 10ml

    SPOSÓB UŻYCIA:

    do kąpieli: wlać 5-10 kropli do wanny ciepłej wody, podawać w strumieniu wlewanej ciepłej wody. Można rozcieńczyć z  10-15

    kropli olejku nośnikowego.

    do inhalacji: dodać kilka kropli do inhalacji parowej

    w saunie: dodać 3-10 kropel do wody, którą polewa się rozgrzane kamienie lub uzupełniając pojemniczki w saunach parowych.

    do masażu: rozpuścić 3-5 kropli w 10ml olejku bazowego, np jojoba

    do kominków: rozcieńczyć 3-5 kropli z wodą, rozpylać w pomieszczeniu

    do odświeżania powietrza: rozcieńczyć 5-20 kropli w 150-200ml wody i dolać do dyfuzora lub odświeżacza powietrza.

    do kosmetyków: zmieszać 2-4 krople z 10-15ml z olejem bazowym lub dodać do dowolnego kosmetyku np. kremu lotionu,

    balsamu, szamponu.

    do prania,sprzątania: dodać kilka kropli do proszku do prania lub płynu do czyszczenia.

    do płukania ust: dodać 4-5 kropli na pół szklanki wody.

    Producent: Nanga