Olejek cytrynowy ze skórki 10ml
Producent: NANGA

    Cena : 7.99



    Początkowo był to mały krzew porośnięty kolcami, rodzimy dla Indii. Teraz jest pospolity w Południowej Europie, na Florydzie i Kaliforii.

    Owoc cytryny był bardzo dobrze znany w Europie w Średniowieczu, a Grecy i Rzymianie byli dowodami na działanie ich właściwości. Olejek cytrynowy święcił triumfy gdy Brytyjczycy cytrynami walczyli z falą szkorbutu.

    ZASTOSOWANIE

    Reumatyzm

    Anemia

    Sprzątanie

    Naturalne kosmetyki

    Kąpiele

    Aromaterapia

    SPOSÓB UŻYCIA

    W kominku aromaterapeutycznym

    Dodatek do kosmetyków

    Dodatek do środków czyszczących

    DOBRZE ŁĄCZYĆ Z

    Lawenda, mięta pieprzowa, drzewo herbaciane.

    OSTRZEŻENIA

    Po użyciu unikać ekspozycji na słońce.

    INFORMACJE TECHNICZNE

    Kraj pochodzenia: Włochy

    Metoda pozyskiwania: tłoczony na zimno

    Użyta część rośliny: skórka owocu

    Kolor: jasnożółty

    Intensywność zapachu: świeża cytryna

    Główne składniki: citral 3%, limonen 88%, linalol 0,10%

    Konsystencja: lekki

    Producent: NANGA