MAKARON KONJAC RYŻ BEZGLUTENOWY BIO 385 g

    Cena : 7.90



    SKŁADNIKI

    woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS

    Makaron noodle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

    Wartość energetyczna: 35 kJ / 9 kcal

    Tłuszcz: 0 g

    w tym kwasy nasycone: 0 g

    Węglowodany: 0 g

    w tym cukry: 0 g

    Błonnik: 4 g

    Białko: 0,2 g

    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA

    Produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

    Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.

    Sposób przygotowania II : Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.                                                       

    Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

    Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

    Kraj Producenta: Wielka Brytania