Sklep zielarsko-medyczny Zdrowie i Uroda - internetowy sklep zielarski - sklep zielarski internetowy - sklep zielarski online

Narine Twaróg+N 5 saszetek

49.50 zł

    Składniki: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

    Właściwości: Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
    Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie potrawy, które będą zaangażowane w przygotowanie twarogu, należy podawać we wrzącej wodzie lub sterylizować na przykład parownikiem.
    2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.
    3. Rozpuść zawartość jednej saszet