Sklep zielarsko-medyczny Zdrowie i Uroda - internetowy sklep zielarski - sklep zielarski internetowy - sklep zielarski online

Narine Matsun 5 saszetek

49.50 zł

    Składniki: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra produktu mlecznego z 1 litra mleka.

    Właściwości:
    Fermentowany produkt mleczny " Narine Matsun" – jest to mleko sfermentowane przez kilka gatunków bakterii kwasu mlekowego i paciorkowce ciepłolubnych (Lactobacillus .bulgaricus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus.casei, Lactobacillus delbrueckii, Streptococcus thermophilus, Streptococcus lactis). W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do zmian (podziału na mniejsze łańcuchy), białka z mleka, tak więc produkt jest absorbowany przez organizm lepiej niż mleko. Jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje, pieczywo.

    Sposób przygotowania :
    1. Ważnym warunkiem przygotowania produ