Sklep zielarsko-medyczny Zdrowie i Uroda - internetowy sklep zielarski - sklep zielarski internetowy - sklep zielarski online

ETJA Olej Awokado BIO 50 ml

10.99 zł

    DRZEWO AWOKADO /Persea Scheffer/

    Drzewo awocado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, gdzie zaliczane są do owoców pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.
    NATURALNY OLEJ AWOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/

    Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z awokado. Łatwo wchłania się w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, skwalanu, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, łuszczycy, starzejącej się i wrażliwej.

    Olej Awokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-?KO
    SPOSÓB UŻYCIA

        stosować bezpośrednio na skórę - twarz i ciało
        bezpośrednia pielęgnacja suchej, spękanej skóry rąk

        masaż intensywnie nawilżający we własnym zakresie
        moczenie stóp

        jako oliwka do masażu wykorzystywana przez wyspecjalizowanego masażystę

        Kąpiel intensywnie nawilżająca - dodawać jedną łyżkę stołową (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) ciepłej wody - czas kąpieli do 15/20 minut
        olejowanie włosów - 3/5 cm od nasady włosów wmasować olej, zostawić na ok 30 minut następnie umyć głowę

        jako dodatek do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.
        jako dodatek do maseczek z glinki

    HISTORIA

    Dobroczynne właściwości avocado był wykorzystywane juz ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.
    PRZECHOWYWANIE

    Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu
    POCHODZENIE

    Meksyk

    Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.