Sklep zielarsko-medyczny Zdrowie i Uroda - internetowy sklep zielarski - sklep zielarski internetowy - sklep zielarski online

MOLKUR odporność flora jelitowa 90 kaps.

109.00 zł

    Co to jest MOLKUR® i w jakim celu go stosować?

    Kapsułki MOLKUR® zawierają sproszkowany koncentrat serwatki z kwasem mlekowym racemicznym oraz mleczan wapnia do zastosowania w kuracjach dietetycznych przy zaburzeniach flory jelitowej oraz do aktywacji układu odpornościowego u dzieci i dorosłych.

    Podstawowym zadaniem preparatu MOLKUR® Kapsułki jest ochrona śluzówek jamy ustnej, żołądka i jelit oraz wspieranie flory bakteryjnej w jelitach. Jest to jednocześnie skuteczny i w pełni naturalny preparat tworzony na bazie koncentratu serwatki bogaty w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy racemiczny oraz mleczan wapnia, które mają za zadanie wspieranie mikroflory jelitowej, wzmocnienie błony śluzowej i ukrwienia jelit. Sprawna i zdrowa flora jelitowa gwarantuje prawidłowo działający system odpornościowy organizmu.

    Dzięki obecności mleczanu wapnia (około 60 %) preparat MOLKUR® Kapsułki jest naturalnym źródłem wapnia.
    Wapń jest podstawowym składnikiem mineralnym naszego organizmu, współtworzy tkankę kostną, wpływa na działanie enzymów trawiennych, jest przekaźnikiem informacji wewnątrzkomórkowej, a także istotnym elementem procesu krzepnięcia krwi. Wapń wpływa również na prawidłowe przewodnictwo nerwowe oraz kurczliwość mięśni.

    Właściwości MOLKUR® Kapsułki

    Działanie MOLKUR® Kapsułki opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak:

    • Kwas mlekowy racemiczny (racemat)

    • Witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, kwas pantotenowy)

    • Pierwiastki śladowe (mangan, miedz, cynk, kobalt)

    • Minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan)

    • Biokatalizatory

     Skład:

    1 kapsułka zawiera 240 mg serwatki mleka kwaśnego i 240 mg sproszkowanego kwasu mlekowego racemicznego. W skład sproszkowanego kwasu mlekowego wchodzi 60% kwasu mlekowego, oraz 40 % mleczanu wapnia, substancja powlekająca: celuloza, substancja przeciwzbrylająca: kwasy krzemowe, barwnik: tlenek tytanu.

    Substancja czynna: koncentrat serwatki z mleka kwaśnego, kwas mlekowy racemiczny (racemat), witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, B13, B5 ), pierwiastki śladowe (mangan, miedz, cynk, kobalt), minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan), biokatalizatory ( witaminy, enzymy, hormony, które mają podstawowe znaczenie dla wszystkich procesów życiowych).

    Sposób użycia i dawkowanie:

    Dorośli: 3 x 1 kapsułce dziennie przy posiłku. Przy większym zapotrzebowaniu 3 x 2 kapsułki dziennie przy posiłku.

    Dzieci: 1 - 2 dziennie po 1 kapsułce.

    Kapsułki MOLKUR® powinny być przyjmowane minimum 8 tygodni. Można je stosować również jednorazowo przez dłuższy okres czasu. W pierwszych 1- 3 dniach stosowania mogą wystąpić gazy jelitowe, szmery żołądkowe.
     
    Przechowywać z dala od dzieci.

    Ważne: Kapsułki MOLKUR® nie mogą być przyjmowane jednocześnie z mlekiem i antybiotykami tetracyklinowymi (typ. Tetracyklina). Nie przyjmować w przypadku wysokiej nietolerancji laktozy.
    Suplement diety nie może być traktowany jak substytut zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i różnorodnie się odżywiać.